U sklopu EU projekta „Otpad nije smeće!“ Grad Split, u suradnji s umjetničkom organizacijom „Produkcijom Z“ iz Splita, organizira niz predstava za predškolsku djecu i djecu nižih razreda škole na temu održivog gospodarenja otpadom.

Predstava naziva „KEKO EKO“ želi prvenstveno upoznati djecu s očuvanjem okoliša. Djecu koja bacaju otpatke smetlar Keko pokušava naučiti kako se treba ponašati. Djeca odluče osnovati udrugu Eko… Priču prate songovi sa duhovitim i edukativnim tekstovima.

Predstave su izvedene u OŠ Trstenik, OŠ Split 3, OŠ Blatine Škrape, DV Mala sirena i  DV Gariful.

Predstava je izrazito zanimljiva i edukativna te jako dobro pr

ihvaćena od strane djece; a kako su je ona doživjela, najbolje se vidi iz njihovih osvrta i crteža:

Gledali smo predstavu „KEKO EKO“. Jako mi se svidjela. Bila je jako zabavna i smiješna. Najviše mi se svidjelo što su likovi u predstavi osnovali udrugu „EKO“.

Meni se u predstavi „KEKO EKO“ svidjelo što nas uči da ne smijemo bacati smeće. Meni je sve dobro. Predstava je odlična.

Glazba je bila vesela i lijepa. Meni se svidjela predstava jer je bila zabavna i naučili smo nešto o prijateljstvu i čistoći.

Sviđa mi se što su Keko, Marijana i Ante oprostili Peri i što se trude da svijet bude bolje mjesto. Predstava je odlična.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.