„Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“ naziv je javne tribine koja će 30. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18.00 sati biti održana u Amfiteatru tri fakulteta, na adresi Ruđera Boškovića 35 u Splitu.
Posjetitelji će imati prilike čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada.
Marko Košak koordinator je mreže Zero Waste Croatia i voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj Akciji te je jedan od koautora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja. Na predavanju će predstaviti rezultate Analize i preporuke za unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja koje su usvojili grad Prelog i općine Donjeg Međimurja. Također, predstavit će koncept Centara za ponovnu upotrebu. Zašto su baš ove općine među najuspješnijima u RH u odvojenom prikupljanju i recikliranju? Možemo li njihovo iskustvo „kopirati“ i primijeniti u našem gradu i županiji? Dođite i saznajte odgovore na ova i mnoga druga pitanja.
Ivana Krstulović Baković, voditeljica odjela Prava okoliša u Udruzi Sunce predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu: kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.
Tribinu će moderirati Tina Disopra, voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce.
Za sve vas koji niste u mogućosti doći, biti će osiguran live stream prijenos tribine putem službenog Youtube kanala.