Kroz mjesec studeni  uz sve epidemiološke mjere održano je ukupno 5 edukacija na temu odvajanje otpada. Edukacije su se održavale u gradskim tvrtkama Javna ustanova športski objekti Split 23.11.21, gradska tvrtka Stanouprava 26.11.21 i OŠ Mejaši 26.11.21. 3 razreda – 3 edukacije.

U svim ustanovama Udruga za edukaciju građana – UZEG razvijala je ekološku svijest i usmjeravala građane na odgovorno ponašanje prema odvajanju otpada. Aktivnosti na nivou skupine su bili educiranje  o važnosti očuvanja prirode, pravilnom prikupljanju i odlaganju otpada. Tema radionica u sklopu projekta je odvajanje otpada, prvenstveno papira, plastike, bio otpada – kako bi  naučili da otpad nije smeće te stvorili naviku sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada u tvrtkama i u obitelji. Osoblju  smo približili rad tvrtke Čistoća Split .

Nakon edukacije svi polaznici su dobila na poklon plave i žute vrećice  i upute u 10 koraka- (pogotovo za tvrtke) koje nose svojim domovima i aktivno motiviraju djelatnike i ukućane na odvajanje otpada, te  brošure koje  su ostavili u svojoj ustanovi  kako bi ih uvijek mogli podsjećati na odgovorno ponašanje prema okolišu.

Nastavak edukacija kroz mjesec prosinac kreće od 06.12.21. po  gradskim tvrtkama i osnovnim školama počevši od OŠ Mejaši.