U suradnji Udruge za edukaciju građana Split i tvrtke Čistoća Split organiziran je zajednički nastup na Adriatic Gastro Show – Split koji se održao u Spaladium Areni od 23.02.-26.02.2022 uz prisustvo od 120 izlagača i 15.000 posjetitelja.

Na sajmu su sudjelovali Andrija Čaljkušić ,Suzana Kontić, Vinko Marača, Ivan Parčina i Mate Herceg u ime udruge UZEG. Cilj sudjelovanja bila je promocija rada tvrtke Čistoća Split, odnosno edukacija o metodama odvajanja otpada za kućanstva, odvajanja biootpada, dijelijenje letaka, vrećica, metlica, platnenih vrećica za kupovinu i  kantica.

Sam štand je imao 4 kante od 120 litara (biootpad, papir, plastika i miješani otpad) te je organizirana nagradna igra- “otpad odvoji vrećicu osvoji”.

Materijali koje smo podijelili u okvirnom broju: 1000 žutih vrećica za odvajanje plastike, 1000 plavih vrećica za odvajanje papira, 100 metlica, 40 malih kantica u raznim bojama, letke o kompostiranju, sprječavanju nastanka otpada, letke o o bio otpadu, upute za bio otpad, letke o plastici i tetrapaku te malene pepeljare s logom Ćistoće. Također smo podijelili preko 200 platnenih vrećica za kupovinu s logom Čistoće, što je ujedno bio i najtraženiji artikal na našem štandu.

Dosta veliki interes posjetitelja je iskazan za kućnim i vrtnim biokomosterom za kućanstva. Posjetitelji i izlagači sajma su tražili i dobili detaljne upute kako odvajati biokompost.