Od dana 14. lipnja 2022. godine održane su 3 radionice koje su u sklopu eko projekta „Čuvaj ovaj svijet – nema ih još 5!“ u prostorijama gradskog kotara Sirobuja za učenike područne škole i to 2, 3 i 4 razred.

Razvijali smo ekološku svijest i na samoj radionici učenike usmjeravali na odgovornost prema odvajanju otpada. Kako odvajati i reciklirati otpad, zašto je to važno i što mi možemo učiniti za ljepši Split i čišći okoliš, neka su od pitanja na koje su učenici tražili i dobili odgovor. Radionica je održana u organizaciji predsjednika kotara Sirobuja Hrvoja Balića, ravnatelja škole Sirobuja i tvrtke Čistoća Split.

Učenicima  je predavač iz udruga Uzeg približio ovu važnu temu na zabavan i interaktivan način, a djeca su s puno pažnje i entuzijazma sudjelovala u radionici kroz projekt kojemu je cilj razvijati ekološku svijest i odgovorno ponašanje prema prirodi, već od najranije dobi.

Nakon edukacije svi učenici su dobili na poklon žute i plave vrećice i brošure koje su ponijeli svojim kućama kako bi i drugima prenijeli važnost odvajanja otpada.

Edukacija se nastavlja provoditi i u drugim razredima O.Š. Kamen Šine.