U prostorijama HNK SPLIT  29.09.2022. održana je edukativna radionica na temu ODVAJANJA OTPADA I  BIO OTPADA, u organizaciji splitske HNK Hajduk, Udruge za edukaciju građana – Uzeg i gradske tvrtke Čistoća Split.

Predavač je bio predstavnik splitske Udruge za edukaciju građana koji je educirao zaposlenike i igrače HNK Hajduk  o otpadu kao jednom od najvećih ekoloških problema današnjice.
Poseban naglasak bio je na poboljšanju odvajanja otpada u krugu stadiona Poljud (povećanje broja spremnika za odvajanje plastike,papira, stakla, biootpada i stakla). Također, fokus je bio na poboljšanju stope odvajanja u samim prostorima tvrtke i posebno na osobnoj razini. Polaznici su iskazali izuzetno zadovoljstvo radionicama, visoku motiviranost na odvajanju otpada i pomoći u cjelokupnom sustavu odvajanja.

Tome će svakako pridonijeti i podijeljeni promidžbeni paketi s vrećicama za odvojeno prikupljanje otpada (žute za plastiku, plave za papir i bio vrećice),  letci  na temu biootpada i digitalne upute za sve zaposlenike  s jasnim  koracima k boljem odvajanju otpada.

Posebno bi izdvojili jako kvalitetnu suradnju HNK Hajduk kao jednog od nositelja projekta na temu odvajanja otpada i njihovu akciju “Za bolji svit-Hajduk Split!”. Nadamo se i daljnjoj suradnji u projektu.

Nastavak edukacija slijedi: završna edukacija za medije OŠ Mejaši i početak edukacija u OŠ Plokite.U završnoj fazi su pripreme za edukacije po gradskim kotarevima i mjesnim odborima gdje su već podijeljene bio vrećice, plave i žute vrećice za odvajanje plastike i papira.

Svakako pogledajte video link s edukacije:

https://www.youtube.com/watch?v=bzmr5Vkbwtk&t=118s

Pomozimo svi – neka Split postane prvak u odvajanju otpada.