OTVORENO JE RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA KOPILICI

Novo reciklažno dvorište za prihvat posebnih vrsta otpada iz kućanstava koje se ne može odlagati u ‘zelene otoke’, ukupne vrijednosti 689.500 eura, otvoreno je danas u gradskoj četvrti Kopilica. Ovo reciklažno dvorište obuhvaćat će oko 30 tisuća stanovnika, a što je čak 16 posto stanovnika grada Splita. Gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zadovoljstvo otvaranjem četvrtog reciklažnog dvorišta u Splitu, a u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije.

OTVORENO JE RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA KOPILICI

„Praksa je pokazala da naši građani sve više odvajaju otpad te im samo treba pružiti potrebnu infrastrukturu. Iz mjeseca i mjesec povećavamo odvajanje otpada i reakcije Splićana su jako dobre. Nastavaljamo sa izgradnjom potrebne infrastrukture koja je, kako vidimo i ovdje na Kopilici, uređena, čista i posve primjereno ukopljena u okoliš“, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

OTVORENO JE RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA KOPILICI

Direktor Čistoće Ivica Karlogan naveo je kako projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na Kopilica rezultirao reciklažnim dvorištem ukupnog kapaciteta 7 tona rasutog otpada, te 500 litara tekućina koji će biti na raspolaganju stanovnicima grada Splita, a prvenstveno stanovnicima gradskih kotara koji gravitiraju lokaciji Kopilica. Spremnici i kontejneri za odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu označeni su natpisom za koju vrstu otpada su namijenjeni, a građani mogu donijeti sljedece vrste otpada: otpadni papir, otpadnu plastiku, otpadni metal, otpadno staklo, odjeću i obuću, glomazni otpad, jestiva ulja i masti, boje, baterije i akumulatore, električnu i elektroničku opremu, otpadne i tiskarske tonere, otpadne gume, problematični otpad iz kućanstva, građevni otpad iz kućanstva. Količine zaprimanja građevinskog otpada po kućanstvu su ograničene na 200 kg u šest uzastopnih mjeseci.

 

Današnje događanje označava kraj provedbe projekta sufinanciranog bespovratnim EU sredstvima. Uz nedavno otvoreno reciklažno dvorište na Pujankama, građanima Splita dostupno je i ono na Orišcu, Karepovcu te od danas i na Kopilici, a kojem se pristupa cestom iz pravca Puta Sjeverne luke, odnosno zgrade Carinarnice.

OTVORENO JE RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA KOPILICI

Podsjetimo, pojekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Kopilica je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 689.500,59 eura, dok EU sufinanciranje projekta iznosi 581.985,98 eura. Radno vrijeme novog reciklažnog dvorišta, koje od sljedećeg ponedjeljka starta sa radom, je od 8 do 18 sati, svakog dana osim nedjelje. Prilikom ulaska građani su dužni predočiti osobnu iskaznicu.


Više informacija o reciklažnim dvorištima i odvajanju otpada možete pronaći na web stranicama https://otpadnijesmece.split.hr/ te https://www.cistoca-split.hr/ .